Management only

Wat moet je weten wanneer je je woning verhuurt in Amsterdam?

Geplaatst op

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en om die reden zitten er ook veel bedrijven. Dat betekent tegelijkertijd dat er velen ook willen wonen om zo hun reistijd kort te houden. Ook als het gaat om evenementen en activiteiten heeft de Nederlandse hoofdstad doorgaans meer te bieden dan een middelgrote stad in het achterland. Een woning kopen in Amsterdam is onbetaalbaar geworden: doordat er steeds meer vraag is naar een woning in de hoofdstad en vanwege een grote schaarste op de woningmarkt, zijn de huizenprijzen in Amsterdam de afgelopen jaren explosief gestegen. Het is voor een starter bijzonder moeilijk om een huis te kopen in Amsterdam. Als je een woning hebt en je wil deze verkopen in Amsterdam, kun je misschien overwegen om deze te verhuren in plaats van te verkopen. Er zijn namelijk verwachtingen dat de waarde van een woonruimte in Amsterdam erg hoog zal blijven. Je kunt daarom ook op langere termijn financieel voordeel ondervinden wanneer je ervoor kiest om je woning te verhuren in Amsterdam.

Sociale huur en particuliere huur

Er bestaan in Nederland twee soorten huurwoningen: sociale huurwoningen en particuliere huurwoningen. Sociale huurwoningen hebben een bepaalde bovengrens wat er gevraagd kan worden aan huur. Deze woningen zijn doorgaans bedoeld voor mensen met een lager inkomen die weinig kansen hebben op de woningmarkt om een woning te vinden wat betaalbaar is. De meeste sociale huurwoningen worden veelal door de (lokale) overheid financieel ondersteund.

Particuliere huurwoningen zijn woningen die te huur worden aangeboden op de particuliere markt. Hier komen de bekende verhalen vandaan waar men in Amsterdam voor een relatief kleine woning al snel meer dan duizend euro huur moet betalen.

Onderhoud van de woning

Het is belangrijk om te onthouden dat, wanneer je je woning in Amsterdam gaat verhuizen, je als eigenaar verantwoordelijk wordt geacht om bepaalde zaken geregeld te hebben. Zo is het jouw verantwoordelijkheid dat de huurwoning goed onderhouden wordt. Dat betekent dat gas, water en licht te allen tijde voor de huurder beschikbaar moet kunnen zijn. Ook als het gaat om reparaties bijvoorbeeld aan een deurslot, het verhelpen van een lekkage in de keuken of badkamer, etc. ben jij als verhuurder verplicht om hierin te voorzien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden