Management only

Hoe krijg ik gemakkelijk een whiplash schadevergoeding?

Geplaatst op

In Nederland krijgen elk jaar een x-aantal mensen een auto-ongeluk, waarvan een aantal te maken krijgt met een whiplash als consequentie van dit ongeluk. Wanneer een derde aansprakelijk is voor het auto-ongeluk, is het mogelijk om een whiplash schadevergoeding te eisen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, nemen we met je door. Het is een stuk makkelijker om de procedure uit te besteden aan een juridisch letselschadebureau. We vertellen je in deze blog er meer over. 

Wat is een whiplash?

In feite is een whiplash het snel heen en weer bewegen van het hoofd. Dit gaat zo snel dat het wel een zweepslag lijkt. Dergelijke bewegingen komen voor wanneer je in de auto zit en van achteren hard wordt aangereden. De klachten van een whiplash kunnen zelfs 3 tot 6 maanden na het ongeluk zich manifesteren. Het is daardoor ook vaak moeilijk om een whiplash vast te stellen. In medische zin is het soms zelfs niet eens met 100% zekerheid vast te stellen wat nou precies de oorzaak van de klachten is. In juridische zin kan dit wel binnen de zojuist genoemde termijn. Het is wel belangrijk dat de klachten niet al bestonden voor het ongeluk, dat ze niet overdreven worden en dat ze niet jaren later pas opduiken. Het is belangrijk dat je medisch dossier goed gedocumenteerd is zodat je het kunt overdragen aan de juridische experts die voor jou de whiplash schadevergoeding gaan claimen.

Besteed het claimen van de schade uit

Wanneer je een whiplash hebt, dan heb je echt iets anders aan je hoofd dan een juridische procedure voeren. Het mooie is dat je dit kunt uitbesteden aan een letselschadebureau. Lever je goed gedocumenteerde dossier in en laat ze het checken. Wanneer het bureau denkt dat je een goede kans maakt, dan gaan ze je zaak oppakken. Dit doen ze op de volgende manier: wanneer je geen schadevergoeding toegewezen krijgt, ondanks het feit dat zij denken dat het er wel in zit, dan hoef je niets te betalen. Krijg je wel een schadevergoeding toegewezen, dan zitten de juridische kosten bij de claim in. Ook dan betaal je dus niets. Dit noemen we no cure no pay.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden