Management only

Wat heeft het management aan digitalisering?

Geplaatst op

In de laatste 25 jaar is de techniek bijzonder snel veranderd. Toch voelde het wel geleidelijk. Dit is het gekke van geschiedenis en technologische ontwikkelingen. Natuurlijk zijn er ook wel merkbare veranderingen geweest, de noviteiten. Bijvoorbeeld de eerste keer dat je een sms kon sturen, ging msn’en, whatsappen en een Facebook-chat deed. Dit lijken particuliere aangelegenheden te zijn, terwijl het zakelijke leven er veel van profiteert. We kijken in deze blog naar een aantal zaken die te maken hebben met digitalisering

Marketing online

Het is tegenwoordig mogelijk om snel je verhaal wereldkundig te maken. Wat je nodig hebt is een netwerk van mensen die jouw verhaal zien op social media en andere internetfora, zodat je je product aan de man kan brengen. Dit kun je doen door video, gesproken woord, tekst en foto’s te maken. Het verzamelwoord hiervoor is content. Het gaat hier dus om digitale content die via internet verspreid wordt. Daarbij is het ook mogelijk om verschillende aanpassingen te doen zodat je gemakkelijk te vinden bent via verschillende zoekmachines, in het bijzonder Google. 

Alles kunnen opzoeken

Tegenwoordig kunnen we veel opzoeken. We hoeven niet meer in een encyclopedie te kijken in de bibliotheek om bepaalde kennis te achterhalen. Hoewel dit altijd aan te raden is, omdat er toch ook veel op internet te vinden is wat niet klopt. Toch is de stand van zaken met de online content niet zo slecht gesteld als veel mensen ons willen doen geloven. Als bedrijf kun je dus zeker snel iets opzoeken dat relevant is voor je werkveld. Wel is het slim, zoals bij elk onderzoek, om je bron goed te checken. Is deze wel betrouwbaar? 

Waarde van online informatie

Er is door het tijdschrift Nature een onderzoek gedaan naar twee veelgebruikte encyclopedieën: Encyclopedia Brittanica en Wikipedia, waarbij gezocht werd naar feitelijke onjuistheden. Het doel was om te kijken welke er nu werkelijk beter was, hiervoor namen de onderzoekers uit beide encyclopedieën 50 artikelen die ze vergeleken.

Dit laatste is interessant, omdat het eerste werk de oudste Engelse encyclopedie is (sinds 1768) die nog in productie is. Sinds 2012 heeft deze alleen nog een digitale versie. Hier werken 4000 fulltime schrijvers en 100 redacteuren aan. Wikipedia is een veel jongere encyclopedie die door minder betaalde krachten wordt gemaakt, ze maakt gebruik van leken en experts. De Encyclopedia Britannica stelt dan ook dat zij veel professioneler en nauwkeuriger is. De resultaten van het tijdschrift Nature toonden aan, dat in de Britannica artikelen 123 fouten stonden en in die van Wikipedia 162.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden